Građani Živinica danas biraju novog gradonačelnika

Građani Živinica danas biraju novog gradonačelnika, a u utrci se nalazi pet kandidata.

Nakon smrti gradonačelnika Živinica Samira Kamenjakovića u martu ove godine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) raspisala je prijevremene izbore koji se održavaju danas.

Kako je potvrđeno za Klix.ba iz Gradske izborne komisije Živinice, sva biračka mjesta su jutros u sedam sati otvorena na vrijeme.

Za ovogodišnje prijevremene izbore u Živinicama je otvoreno 88 biračkih mjesta, a angažovano je i pet mobilnih timova. Od toga dva tima djeluju u Živinicama, a ostali na području Tuzle, Lukavca i Doboj Istoka. Na biračkom spisku upisan je ukupno 55.281 birač, a biračka mjesta se zatvaraju večeras u 19 sati.

Nakon smrti Kamenjakovića, Gradsko vijeće izabralo je vršioca dužnosti gradonačelnika, a riječ je o Beganu Muhiću iz Stranke demokratske akcije (SDA). Ova stranka Muhića je predložila i za kandidata za gradonačelnika.

Pored njega u utrci za čelnika grada nalaze se još i Ibrahim Čaušević iz stranke Glas naroda BiH, Zoran Knežević iz Građanskog saveza (GS), Hajrudin Kozarević iz Socijaldemokratske partije (SDP) i nezavisni kandidat Asim Aljić.

Prvi preliminarni rezultati izbora u Živinicama trebali bi biti poznati večeras. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *