Građani zadovoljni sastankom čekaju susret sa Schmidtom

0
73
protesti gradjani parlament bih sarajevo
Građani se protive neradu u državnim institucijama (Foto: Arhiva)

Završen je sastanak predstavnika grupe nezadovoljnih građana koji danas protestuju pred zgradom OHR-a i predstavnicima Ureda visokog predstavnika.

Učesnici sastanka su po izlasku iz zgrade kazali da su predstavnici OHR-a izrazili razumijevanje za nezadovoljstvo građana BiH i njihovu zabrinutost aktuelnom situacijom.
Suad Đozić, jedan od učesnika sastanka, rekao je da je sastanak bio zadovoljavajući.

Prema njegovim riječima, u OHR-u žele čuti glas građana te su istakli da su iznenadeni da ovakvih skupova kao što je ovaj organizovan danas nema više.

“Kada se Christian Schmidt vrati u BiH, bit će održan novi sastanak”, dodao je Đozić.

Upitan jesu li razgovarali o upotrebi bonskih ovlasti, kazao je da učesnici sastanka nisu mogli govoriti konkretno, ali da Schmidt intenzivno radi na rješavanju određenih pitanja, kao što su pitanja Centralne banke i privremenog finansiranja institucija BiH.

Sejfudin Hodžić, jedan od učesnika sastanka kazao je da je visoki predstavik pokazao ozbiljnost, iako danas nije bio na sastanku, jer je ovlastio saradnike da saslušaju zahtjeve građana.

Kaže da je istaknuto da je za građane važno da imaju vladavinu prava. Naglašeno je i to da građani više neće samo tražiti odgovornost političara, već i međunarodne zajednice, koja je učestvovala u kreiranju ustavnog poretka. (Klix)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here