Građani u Tuzlanskom kantonu i ove godine oslobođeni plaćanja ‘zdravstvene markice’

Ovim dokumentom definisano je da će Vlada Tuzlanskog kantona, umjesto građana, Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona uplatiti 500.000 KM
premijer tk irfan halilagic potpisao je sporazum o visini sredstava kojima se gradjani oslobadjaju placanja zdravstvenih markica
Potpisan sporazum između Vlade TK i Zavoda zdravstvenog osiguranja (Foto: Vlada TK)

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić danas je potpisao Sporazum o visini sredstava po osnovu oslobađanja od plaćanja premije osiguranja od osiguranih lica Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2024. godinu.

Ovim dokumentom definisano je da će Vlada Tuzlanskog kantona, umjesto građana, Zavodu zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona uplatiti 500.000 KM po osnovu premije osiguranja od osiguranih lica Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona za 2024. godinu, prenose Vijesti.ba.

Ovim se nastavlja prošle godine uspostavljena praksa oslobađanja građana od plaćanja “zdravstvene markice”.

– Vlada Tuzlanskog kantona, odnosno budžet kantona je prošle godine preuzeo obavezu plaćanja premije osiguranja za građane Tuzlanskog kantona. Ipak, s obzirom na to da je to značajan prihod bez kojeg ne možemo ostaviti naš zdravstveni sektor, Vlada je i ove godine odredila da se Zavodu transferira 500.000 KM koje će biti usmjerene u poboljšanje nivoa zdravstvene zaštite za naše sugrađane – kazao je prilikom potpisivanja premijer Halilagić, saopćeno jue iz Odjeljenja za informisanje Vlade TK. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *