Građani pozvani na nove proteste ispred zgrade OHR-a: Ili izađite ili šutite zauvijek

1
206
evropska unija oglasavanje povodom izmjena izbornog zakona u fbih visokog predstavnika christiana schmidta
Sjedište OHR-a u sarajevu (Foto: Arhiva)

Društvenim mrežama kruži novi poziv na proteste ispred zgrade OHR-a protiv uvođenja najavljenih izmjena Izbornog zakona Bosne i Hercegovine.

Poziv je na svom Twitter nalogu podijelila Azra Zornić, apelantica pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu.

– Poziv svim patriotama i domoljubima na proteste 7. septembra u 17.30 ispred OHR-a. Ili izađite i iskazite svoju volju ili šutite zauvijek – navela je ona.

Naime, danas će u Sarajevu biti održana sjednica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC), a jedna od tema trebala bi biti izmjene Izbornog zakona i Ustava BiH, nakon što je pravni tim Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini obavio konsultacije s predstavnicima političkih stranaka.

Također, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt obavio je konsultacije i s predstavnicima međunarodne zajednice, a boravio je i na Strateškom forumu na Bledu gdje se sastao sa brojnim diplomatama s kojima je razgovarao upravo o ovim pitanjima dok je pravni tim OHR-a prethodnih nekoliko dana obavljao razgovore sa predstavnicima parlamentarnih stranaka iz FBiH. (tl)

1 komentar

  1. Koja svrha protesta ako ostane isto, sa nacionalističkim glavama i njihovim pravima i troškovima, i sve sto to prati.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here