Mještani Mandića dolaze pred Gradsku upravu: Deset godina se bore za izgradnju puta kroz naselje!

Iz Gradske uprave još se nisu očitovali povodom ovog saopćenja iz MZ Mandići. Da li će u međuvremenu zabraniti održavanje protestnog skupa pred zgradom Gradske uprave?
Zbor građana MZ Mandići: raže samo ono što im kao građanima pripada (Foto: MZ Mandici)

U naselju Mandići jučer je održan još jedan u nizu zborova građana na kojem je, pored ostalog, postavljeno pitanje ponovne obustave gradnje puta. U saopćenju za javnost koje su nakon zbora uputili, navode:

Održali smo zbor daleko od očiju resornih gradskih službi i gradonačelnika koji su pozvani na zbor. Svojim nedolaskom građanima su poručili ne samo da im nije važna skoro deceniju duga borba građana da dobiju put dostojan čovjeka nego i da ne poštuju odluke Gradskog vijeća.

Budući da je ponovo došlo do osporavanja prava na gradnju od pojedinaca koji nisu vlasnici zemljišta kojim put treba proći, Gradsko vijeće je naložilo da izvođači radova grade dionice koje nisu sporne. To se međutim nije dogodilo!  Ko se oglušio o naredbe zakonodavne vlasti, resorna gradska služba samoinicijativo ili uz dogovor s gradonačelnikom nije jasno”, stoji u saopćenju.

Građani, ogorčeni jalovim obećanjima vlasti, usvojili su zaključak da će u petak, 17. novembra 2023. godine u 11.00 sati,  organizirati mirnu šetnju pred zgradom Gradske uprave Tuzla.

Nadamo se da im neće smetati što ćemo se zadržati na “njihovom” trotoaru budući da mi nismo naučili hodati trotoarima,jer ih nemamo“, poručili su mještani Mandića.

Konstatuju da će u MZ, po svemu sudeći, dočekati još jednu zimu tokom koje postojeći put neće biti očišćen, vozilo hitne pomoći neće moći doći do onih kojima je potrebna, a učenici će po dva i više kilometara pješačiti svakog dana  izloženi opasnostima na putu koji “dijele sa vozačima”, navedeno je u ovom saopćenju.

Iz Gradske uprave još se nisu očitovali povodom ovog saopćenja iz MZ Mandići. Da li će u međuvremenu zabraniti održavanje protestnog skupa pred zgradom Gradske uprave? (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *