Građani Gračanice pozvani da razmijene ideje i iskustva o problemima u gradu

Proaktivni građani i građanke’ organizuju se ulične akcije širom Bosne i Hercegovine u cilju identifikacije ključnih društvenih problema građana i građanki. Današnja ulična akcija se održava u Gračanici, dostupna je za sve stanovnike ovog grada i trajaće sledeća tri dana.

Ulične akcije će biti organizovane 18.05. (četvrtak) i 19.05. (petak) u periodu od 12:00h do 18:00h i 20.05. (subota) u periodu od 10:00h – 16:00h u ulici Alije Izetbegovića (pješačka zona), u Gračanici.

Pozivamo građanke i građane Gračanice da podijele mišljenja i iskustva o specifičnim problemima i izazovima koje prepoznaju u svom gradu. Naš cilj je dobiti povratne informacije od stanovnika Gračanice i identifikovati poteškoće sa kojima se svakodnevno suočavaju kako bi u nastavku aktivnosti prepoznali koji su to prioritetni problemi i zajedno pristupili njihovom rješavanju. Budimo dio rješenja! – poručili su iz tima projekta PRAGG.

Za sve građanke i građane koji nisu u mogućnosti fizički doći na navedenu lokaciju, ostavljena je mogućnost prijave ključnih problema u Gračanici putem:

Facebooka (https://www.facebook.com/praggbih) i / ili

Instagrama (https://www.instagram.com/pragg_bih/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D).

Projekat ‘PRAGG – Proaktivni građani i građanke’ ima za cilj da osnaži građane i građanke kako bi aktivnije učestvovali u rješavanju problema sa kojima se susreću u svojim lokalnim zajednicama i na taj način doprinijeli društvenim promjenama u Bosni i Hercegovini.

PRAGG projekat je podržan od Vlade Švicarske, a provodi ga konzorcij koji čine HELVETAS Swiss Intercooperation i NIRAS, u partnerstvu sa lokalnim partnerima Centri civilnih inicijativa (CCI) i Institut za razvoj mladih KULT.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *