Gradimir Crnogorac novo ime među trenerima Sport Kluba “Bambi” (Foto)

U Školi imamo više od 250 dječaka raznih uzrasta. Nadgledat ću rad svih selekcija, a vodit ću najmlađe kategorije, zaključio je Gradimir Crnogora u razgovoru za naš portal
Gradimir Crnogorac je nakon sedam godina rada u Slobodi prešao u SK Bambi (Foto: arhiva)

Škola fudbala Sport kluba “Bambi” iz Tuzle dobila je ovih dana novo, respektabilno trenersko ime.

Riječ je o Gradimiru Crnogorcu (42), nekadašnjem igraču Slobode, kratko splitskog Hajduka, Budućnosti iz Banovića, Zvijezde iz Gradačca i Bratstva iz Gračanice, više klubova u Danskoj, Kazahstanu i Rusiji, bivšem reprezentativcu BiH, te poslije treneru sa UEFA Profi licencom.

Dva puta je bio šef struke Slobode. Više puta je u matičnom klubu bio asistent drugim trenerima, da bi nakon ekipe U-17, karijeru u Slobodi ovih dana okončao kao trener U-19. U prošloj sezoni s tim igračima dogurao je do finala Kupa BiH za juniore.

Tačno je, odnedavno radim kod bivšeg suigrača i, prije svega, druga, Enesa Mešanovića Siće, kao kordinator u Sport Klubu “Bambi”. Sedam godina sam u Slobodi radio kao trener U-17, te U-19 selekcije. Bio sam pomoćni trener u prvom timu i šef Stručnog štaba voljenog kluba u dva navrata, svaki put kad je “gorilo”. Jednostavno, došlo je vrijeme za malu promjenu – kaže Crnogorac u razgovoru za TuzlaL!VE.ba.

Fudbal, Sloboda, Crnogorac, 2012. godina
(Gradimir Crnogorac je igračku i trenersku karijeru započeo na Tušnju – Foto iz 2012. godine, arhiva)

U SK “Bambi” prihvaćen je kao veliko trenersko pojačanje. Iz Slobode je otišao mirno, bez velike pompe. Nije bilo razloga za drukčiji odnos, s obzirom na to da se zna šta je i koliko Crnogorac dao u “crveno-crnom”dresu.

Rastao sam se sa ljudina na veoma korektan način i nije bilo nikakvih problema. I dalje volim svoj klub koji mi je dao ime i prezime u fudbalskom svijetu i iz kojeg sam postao, s ponosom mogu reći, reprezentativac BIH. U meni će Sloboda uvijek imati iskrenog navijača i rado ću dolaziti na utakmice sa svojom porodicom. Vidimo se nekom drugom prilikom na voljenom Tušnju – naglasio je popularni Grado.

Već je u novom klubu prionuo na posao, a neće ga nedostajati. Naprotiv, SK “Bambi” je veoma ambiciozan projekat rada s mladim fudbalerima, koji je započeo osnivač i vlasnik, Enes Mešanović, također veliko fudbalsko ime poniklo na Tušnju.

Upravo je Mešanović s radošću potvrdio vijest o dolasku Crnogorca u “Bambi”, gdje će biti koordinator većoj skupini mladih trenera, a neposredno će voditi generaciju igrača 2015./2016. godište.

Moje misli sada su usmjerene na pravilan fudbalski razvoj dječaka iz SK “Bambi” kojima ću svojim znanjem i iskustvom pomoći da se pravilno ljudski i fudbalski razvijaju. U Školi imamo više od 250 dječaka raznih uzrasta. Nadgledat ću rad svih selekcija, a vodit ću najmlađe kategorije – zaključio je Gradimir Crnogorac. (mp)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *