Gradačac: Nakon požara u džamiji Husejnija policija privela jednu osobu

Na džamiji Husejnija u Gradačcu, koja je proglašena nacionalnim spomenikom BiH, jučer je došlo do izbijanja požara, kojeg su vatrogascci uspjeli ugasiti

nakon uvidjaja policija je privela jednu osobu osumnjicenu za podmetanje pozara u dzamiji husejnija u gradaccu
Prilikom požara pričinjena je materijalna šteta na džamiji (Foto: Arhiva)

Uviđaj u džamiji Husejnija u Gradačcu još uvijek traje i on se obavlja pod nadzorom kantonalnog tužioca. Prema informacijama kojima Klix.ba raspolaže, indicije da je požar podmetnut postoje, a s tim u vezi jedna je osoba privedena.

Na džamiji Husejnija u Gradačcu, koja je proglašena nacionalnim spomenikom BiH, jučer je došlo do izbijanja požara, kojeg su vatrogascci uspjeli ugasiti.

Na vanjskom i unutrašnjem dijelu objekta nastala je materijalna šteta, a nakon što su se stekli uslovi nadležni su počeli s obavljanjem uviđaja.

“Uviđaj vezan za požar u džamiji Husejniji u Gradačcu je pod nadzorom dežurnog tužioca počeo jučer, nastavljen je danas i još uvijek je u toku. Na uviđaju su istražitelji sektora kriminalističke policije MUP-a TK, a na terenu je i vještak protivpožarne struke”, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Izdata je naredba za vještačenje po vještaku arhitektonske struke kako bi se utvrdila šteta koja je izazvana.

“Provode se sve potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja okolnosti vezanih za nastanak požara. Po okončanju uviđaja i drugih potrebnih istražnih radnji ćemo biti u mogućnosti saopćiti više informacija”, dodao je Arnautović.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Klix.ba, trentuno postoje indicije da je požar na džamiji podmetnut, a s tim u vezi jedna osoba je privedena. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *