Grad Tuzla nabavio Domu zdravlja sanitetsko vozilo vrijedno 170.000 KM (Foto)

Ključeve vozila, u pratnji svojih saradnika iz Službe Civilne zaštite, direktoru Doma zdravlja, Samiru Mačkoviću, uručio je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić.

Dom zdravlja “Dr. Mustafa Šehović” Tuzla bogatiji je za moderno potpuno opremljeno sanitetsko vozilo, koje je za potrebne ove ustanove iz budžeta obezbijedio Grad Tuzla.

Ključeve vozila, u pratnji svojih saradnika iz Službe Civilne zaštite, direktoru Doma zdravlja, Samiru Mačkoviću, uručio je gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić. Vrijednost sanitetskog vozila iznosi 170.000 KM, a kako je rečeno, obezbjeđena su iz budžeta Grada na osnovu Zakona o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

Ovakva savremena vozila u velikoj mjeri će pomoći i podizanju standarda, ali i kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga našim sugrađanima, posebno kada je u pitanju Službe htne pomoći, suglasni su Lugavić i Mačković, direktor ustanove.

– Izvor naše snage je u istrajavanju na kontinuitetu brige o zdravstvenoj zaštiti građana
, rečeno je.

Direktor ustanove Samir Mačković zahvalio se na podršci koju grad daje Domu zdravlja Tuzla, a posebno u segmentu brige za što kvalitetnijom zdravstvenom uslugom za građane.

  Vozilo, koje je pogodno za sve terene, posjeduje kompletnu opremu intenzivne medicinske njege i namijenjeno je Jedinici intenzivne njege koja kao dio Službe zaštite i spašavanja djeluje pri JZU Dom zdravlja sa poliklinikom „Dr. Mustafa Šehović” Tuzla.  (PR)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *