Gračanica: Nevrijeme pogodilo MZ Lukavica, poplavljeno 20-tak stambenih objekata

U utorak između 13:00 i 14:00 sati zapadni dio područja grada Gračanica odnosno MZ Lukavicu pogodilo je nevrijeme, praćeno grmljavinom gradom i obilnim kišnim padavinama.

Situacija je teška i alarmantna, kao što je bila prije samo jedan dan u MZ Miričina, i ovdje se ponovilo, jake bujične vode koje su se slivale sa Trebave nosile su sve pred sobom, poplavljeno je oko 20 stambenih i isto toliko pomoćnih objekata, kako nam je rekao predsjednik vijeća MZ prijave još stižu.

Uništeni su djelomično, potkopani, izrovani svi lokalni i asvaltni makadamski putevi u toj MZ, velike količine nanosa i posipnog materijala je nagomilano na svim putnim pravcima, saobraća se dosta otežano.

Naime već juče po prestanku padavina i smirivanju situacije mašine su bile na terenu na čišćenju i odvozu na glavnoj saobraćajnici u MZ. Veći dio MZ je bio pod vodom, dosta njiva sa zasijanim usjevima su uništeni, bašte sa povrćem, plastenici itd. Očekujemo u toku dana više informacija, kada predsjednik vijeća MZ zajedno sa komisijom za procjenu šteta izađu teren, navodi se u Izvještaju Kantonalne uprave civilne zaštite.

(rtvslon)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *