Grabčanović u stručnom štabu U-19 reprezentacije koja se priprema za Women's IHF Trophy u Kolumbiji

Bivši trener i sportski direktor OŽRK Jedinstvo iz Tuzle, Elmir Grabčanović, imenovan je u stručni štab U-19 reprezentacije BiH, koja se priprema za nastup na Women's IHF Trophy 2020. u Kolumbiji.

Elmir Grabčanović (Foto: Miro Petrović)

Grabčanović je u stručni štab ušao na prijedlog selektorke, Sanje Bajgorić, umjesto Vladimira Suvajca, koji je odustao iz ličnih razloga.

– Svakako da je moj raniji angažman u Jedinstvu, ali i u realizaciji Women's IHF Trophy turnira za juniorke 2018. godine razlog poziva da budem u stručnom štabu reprezentacije. Bit će mi drago da, zajedno sa selektorkom bajgorić, dam svoj doprinos pripremama juniorske reprezentacije BiH za nastupe koji slijede – izjavio je Grabčanović za Fenu.

Pripreme U-19 reprezentacije BiH obavit će se od 24. do 27. februara u Hadžićima, a drugi dio planiran je za period od 9. do 13. marta.

Naša U-19 reprezentacija nastupit će na završnom turniru Women's IHF Trophy 2020. od 24. do 29. marta u gradu Coli u Kolumbiji, zajedno sa selekcijama Kolumbije, Meksika, Nove Kaledonije, Senegala i Uzbekistana.

Pobjednik s ovog takmičenja izborit će direktan plasman na Svjetsko rukometno prvenstvo u Rumuniji od 28. juna do 13. jula ove godine. (mp, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *