Gotova za 15 minuta: Kremasta torta od jagoda i milerama bez pečenja

0
179
Kremasta torta od jagoda i milerama (Foto; Ilustracija)

Temperature su napokon porasle i mnogi zato ovih dana često posegnu za osvježavajućim desertima. Jedan od njih je i jednostna torta od jagoda, milerama i piškota za koji vam ne treba ni peć ni puno vremena.

SASTOJCI:

– 500 grama jagoda
– 300 ml slatkog vrhnja
– 200 grama milerama
– 100 grama šećera
– 200 grama piškota
– 200 ml hladnog mlijeka za piškote
– 1 mala kašika ektrakta vanilije
– malo limunovog soka za jagode

PRIPREMA:

1. Odaberite zdjelu u kojoj ćete slagati tortu (po izboru staklena, keramička ili bilo koja druga). Maknite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na tanke komade i prelijte s par kašika limunovog soka.

2. Mikserom miješajte slatko vrhnje. Tek kada se formira šlag malo po malo dodavajte šećer. Kada dobijete čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko miksajte dok ih ne povežete u glatku kremu.

3. U hladno mlijeko stavite ekstrakt vanilije i pomiješajte. Umočite svaku piškotu kratko u mlijeko i posložite na dno pripremljene posude. Kada ste popunili dno piškotama, stavite na njih par kašika kreme i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, a završite s kremom navrh koje ćete posložiti još malo jagoda. Stavite u frižider na nekoliko sati i zatim poslužite. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here