Gorica Dodik usporedila svog oca sa Ivom Andrićem: Obojica su ponavljali razred

Nakon što je u javnost isplivala informacija da je lider SNSD-a Milorad Dodik ponavljao prvi razred srednje škole, njegova kćerka Gorica “okupirala” je društvene mreže u pokušaju da činjenicu da Dodik nije bio dobar đak nekako minimizira.

Nakon što je prvobitno na njenoj bila PDP-ova kandidatkinja za predsjednicu RS-a i glavna Dodikova politička protivnica Jelena Trivić, kojoj je Gorica “posvetila” nekoliko uvredljivih postova na društvenoj mreži Twitter, na tapeti se sada našao i nezavisni poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

No, ono što je sporno nije kome je Gorica uputila svoju kritiku, nego sadržaj. Naime, Dodikova kćerka je u svom pokušaju odbrane svog oca njega usporedila, ni više ni manje, nego sa jednim od najznačajnijih bh. književnika, nobelovcem Ivom Andrićem.

“Gile piši Nobelovom komitetu da Andriću oduzmu Nobelovu nagradu i on je ponavljao razred”, napisala je Gorica u postu na Twitteru upućenom Vukanoviću.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ponavljao je prvi razred srednje škole. Ova informacija se pojavila ovih dana u javnosti a danas ju je potvrdila Dodikova kćerka Gorica.

Informaciju je danas najprije javno iznijela kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić.

“Ova kampanja postaje sve zanimljivija. U javnosti se pojavila informacija da je svojevremeno Milorad Dodik pao na godinu u prvom razredu srednje škole. O tome je govorio i Nebojša Vukanović prije nekoliko dana. Dodik je pohađao Poljoprivrednu školu u Banjoj Luci, a navodno ga je na godinu oborio profesor Srpskohrvatskog jezika”, napisala je Trivić.

Ubrzo nakon toga oglasila se upravo Gorica Dodik, koja je potvrdila informaciju da je Dodik ponavljao razred.

“Milorad Dodik je odrastao na selu, radio i učio istovremeno, a kako je te godine bilo jako puno posla na imanju on nije uspio redovno da ide u školu i ponavljao je razred. Milorad Dodik je upisao fakultet političkih nauka u Beogradu tako što je polagao prijemni i završio ga u roku”, napisala je Gorica na Twitteru. (tl)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Ponavljao razred!? Ma, ne mogu da vjerujem!
    Bože, šokantno mi je to saznanje. A tako mi je inteligentno izgledao…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *