Goran Ivanišević primljen u tenisku Kuću slavnih

0
156
goran ivanisevic teniska kuca slavnih
Goran Ivanišević primljen u tenisku Kuću slavnih (Foto: Arhiva)

Legendarni hrvatski teniser Goran Ivanišević kasno sinoć primljen je u tenisku Kuću slavnih u Newportu, a kao dio “Klase 2020” i zajedno sa španskom teniserkom Conchitom Martinez.

Ivaniševića je u Kuću slavnih preko videozida uveo legendarni John McEnroe, a on je ujedno i prvi hrvatski teniser koji je dobio ovo priznanje i to 20 godina nakon najvećeg trenutka u njegovoj karijeri i osvajanja Wimbledona.

Podsjetimo, 2001. godine Goran Ivanišević je kao 125. teniser svijeta dobio pozivnicu i senzacionalno osvojio najprestižniji Grand Slam turnir.

Ivanišević je u karijeri od 1988. do 2004. osvojio 22 ATP titule u singlu, jedan Davis Cup i dvije bronze na Olimpijskim igrama, a 1994. godine je bio drugi teniser svijeta.
“Prije 42 godine počeo sam ovo putovanje u malom gradu Splitu u Hrvatskoj. Danas, 42 godine kasnije, završava u Newportu. Bilo je dobrih i loših vremena, uspona i padova”, rekao je Goran Ivanišević, nakon čega se redom zahvaljivao svojim trenerima, porodici, saigračima, navijačima… (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here