Golob: Ovo je jasan mandat stanovnika Slovenije koji očekuju brze poteze

Prebrojano je 95 posto glasova, a rezultati pokazuju da Pokret Sloboda Roberta Goloba osvaja 41 mandat, SDS-u Janeza Janše ide 28 mandata

0
341
Robert Golob, novi predsjednik Slovenije (Foto: Agencije)

Novi predsjednik Slovenije Robert Golob obratio se javnosti nakon pobjede nad Janezom Janšom na predsjedničkim izborima.

“Htio bih izraziti naklon civilnom društvu jer bez vas ne bi bilo ovog rezultata, vi ste nam bili nadahnuće sa svojom borbom za slobodu i pravo. Za vaš trud i borbu izražavamo duboku zahvalnost. Vjerujte mi da ćete i nakon izbora imati i moje uši, i uši svih nas. Vjerujem da će naša koalicija s vama prekinuti s dosadašnjom političkom praksom”, poručio je novi predsjednik Slovenije Robert Golob.

Upitan ima li dovoljno mandata za promjene koje je najavio, odgovorio je da imaju dovoljan broj mandata za brzo djelovanje.

“Strašno mi je žao da sve stranke nisu uspjele ući u parlament jer mislim da raznolikost obogaćuje. U ovakvoj situaciji mogu ustanoviti da možemo sastaviti brzo vladu. Situacija je prezahtjevna da bi si mogli dozvoliti da čekamo dva, tri mjeseca s prvim potezima. To nije pobjeda, to je jasan mandat stanovnika Slovenije koji očekuju brze poteze. Broj osvojenih mandata je takav da možemo brzo donositi odluke, a na kraju krajeva možemo i dopuniti vladu“, rekao je Golob pa dodao da očekuje da se već sutra ili preksutra sastanu i dogovore termin sastavljanja vlade.

Ne vidi potrebu sastavljanja široke vlade, ali bit će otvoreni za sve koji ipak žele ući u koaliciju, rekao je.

Prebrojano je više od 95 posto glasova, a trenutni rezultati pokazuju da Pokret Sloboda Roberta Goloba osvaja 41 mandat, SDS-u Janeza Janše ide 28 mandata, a izborni prag prelaze trenutno još tri stranke – Ljevica, Socijalni demokrati (SD) i Nova Slovenija – kršćanski demokrati. (Ag)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here