GO SDA Tuzla predložio kandidate za izborne liste

Izvršni odbor Gradskog odbora SDA Tuzla donio je odluku o prijedlogu svojih kandidata za izborne liste SDA za predstojeće Opće izbore 2022. godine, te evidentirao Bakira Izetbegovića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

U skladu sa navedenom odlukom za listu SDA za Skupštinu TK su predloženi:

1. Izet Džananović, 2. Edin Dedić, 3. Suad Kunosić, 4. Edim Kadić, 5. Ahmed Omerović, 6. Omer Kovčić, 1. Jasna Hadžiselimović, 2. Indira Šestan.

Za listu SDA za Predstavnički dom Parlamenta FBiH su predloženi:

1. Azmir Husić, 2. Salko Zildžić, 3. Ramiz Karić, 1. Ermana Brković, 2. Merima Zubović.

Za listu SDA za Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine BiH su predloženi:

1. Admir Andelija, 2. Hazim Rančić, 3. Edis Bajić.

O broju kandidata i imenima koje je predložio IO GO SDA Tuzla, odlučivat će Izvršni odbor KO SDA TK. Nakon toga konačnu listu prijedloga kandidata iz KO SDA TK treba da potvrde organi stranke na nivou Bosne i Hercegovine, navodi se u informaciji.

Podijeli

One comment

  1. Referirajući se samo na aktuelnu kadrovsku ponudu GO SDA Tuzla za naredne izbore za listu TK, može se bez ikakve sumnje reći da se na volšeban način praktičnog unutarnjeg dugogodišnjeg prestrojavanja na putu sasvim jednostavne simboličke, ali i izuzetno zahtjevne lokal-političke trivijalne logike, “tuzlanska puška o tuzlansko rame”, napokon došlo do toga da se tuzlanska SDA na poprilično personalno “spektakularan” način vraća kući i samoj sebi. Bilo je potrebno gotovo više od četvrt vijeka glavinjanja šemom “gusaka u magli”, da bi se spoznao elementarni postulat odgovornosti i smisla lokalne politike putem delegiranja predominantno “lokalnih kadrova”. Oni mogu biti manje-više i dobri ili loši, ali njihovim konkretnim aktivitetom se proizvodi autentičnost legitimiteta sveopštih komunalnih politika i jednostavna personalno-stranačka prepoznatljivost njihovih aktera. Uostalom, vraćanje SDA primarno svom gradskom imidžu iz vremena rht. Fuada Hadžiabdića i, mahom, izuzetne ekipe ljudi okupljenih oko njega, teško da se može smatrati korakom unazad. Štaviše. Takođe, (pre)dugogodišnja neprikosnovena SDP-vladavina samo Tuzlom, samim svojim trajanjem i potpunom nekritičnošću uzrokovanom nepostojanjem ozbiljno ustrojene opozicije, proizvelo je pravu poplavu dramatično naraslih korupcionaških i svakih drugih devijacija, da je samo najava potencijalnog etabliranja stvarne i racionalno urbano kadrovirane opozicije, sasvim osvježavajući i otrježnjujući nagovještaj konkurencije ideja, a ne pseudokonkurencije ideoloških etno-demagoških beskorisnih ubleha. Konačno, bez bilo kakvih lažnoideologiziranih predubjeđenja, sadašnja politička Tuzla je zaslužila ozbiljan “reset” logike vječnovladajuće i bogomdane tzv. socijaldemokracije, definitivno ostale bez realživotnog sadržaja, ali taj Sveti gral unutrašnjeg SDP-samopropitivanja, jedino može biti potentna i kompetentna opozicija. Za sada, čini se da bi to konstruktivno mogla biti SDA Tuzle ili to samo tako potentno izgleda. “Neka igre počnu !”

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *