GO SDA Tuzla: Najoštrije osuđujemo uvrjedljive grafite na automobilu Žarka Vujovića

1
157

Gradski odbor SDA Tuzla najoštrije osuđuje uvrjedljive, fašističke grafite koji su osvanuli na privatnom automobilu predsjednika Skupštine TK i našeg sugrađanina Žarka Vujovića.

Ovo je, možemo slobodno reći, udar na multietničnost Tuzle, uz očitu namjeru da se značaj suživota u našem gradu minimizira i da se Tuzla predstavi onakvom kakva nije. Tuzla je grad svih dobronamjernih ljudi koji složno u njoj žive u kontinuitetu i nikome se ne smije dopustiti da taj kontinuitet naruši.

Ovaj grad je kolijevka antifašizma u Bosni i Hercegovini što je dokazala u Narodno-oslobodilačkom ratu od 1941.-1945. kao i u odbrani BiH od agresije od 1992.-1995. godine. Za te ideje svoje živote su dali najhrabriji i najbolji sinovi Tuzle i Bosne i Hercegovine, antifašizam se i danas njeguje i čuva kao način življenja svih građana Tuzle te ne smijemo dopustiti da to ikada bude drukčije.

Tražimo od nadležnih organa hitnu istragu ovog necivilizacijskog čina i pronalaženje i kažnjavanje počinilaca, navodi se u saopćenju predsjednika GO SDA Tuzla, Salka Zildžića. (tl)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here