GO SD BiH: Prof. Fatušić je odlaskom u zagrljaj J. Imamovića ismijao građane Tuzle

Formiranje vijećničke većine u gradu Tuzla, na veliko iznenađenje čine i dva vijećnika DF prof. dr. Zlatan Fatušić i Emir Čehajić, inače dojučerašnji koalicioni partneri Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine i članovi Izbornog štaba kandidata za gradonačelnika Tuzle, koalicije ZAJEDNO I ODLUČNO SDBIH-DF Vahida Jusufovića, stoji u saopćenju Gradskog odbora Socijaldemokrata BiH, koje prenosimo u cijelosti.

“Slučajno ili namjerno profesor Fatušić, nedugo poslije izbora, gazeći sve programske principe koje je zagovarao u predizbornoj kampanji, zarad sitnih interesa, otrčao je u zagrljaj Jasminu Imamoviću, bacivši pod noge sva obećanja data građanima Tuzle.

Do prije nešto više od mjesec dana prof. Fatušić stajao je rame uz rame uz najozbiljnijeg protukandidata sadašnjem gradonačelniku Tuzle, prof. dr. Vahida Jusufovića. Dok nam još uvijek u gradu stoje zajednički bilbordi pomenutog dvojca, prof. Fatušić svojim potezima ismijao je građane Tuzle, postupivši matematički, a ne principijelno i pokazavši da mu je sujeta jača od vizije, pri tome zaboravljajući da Tuzlanke i Tuzlaci nisu naivni i da imaju daleko bolje pamćenje od samog prof. Fatušića.

Nadamo se da ovi potezi prof. Fatušića nisu stavovi Centrale DF, jer ako jesu onda priča oko okrupnjavanja i ujedinjenja ljevice koja treba da krene iz Tuzle, a čiju okosnicu bi činili SDBIH i DF, gubi značaj”, navodi se u saopćenju Gradske organizacije Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine Tuzla.

Podijeli

2 0 komentara

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *