Glumica Svetlana Bojković tijelom spriječila kamion da odloži otpad na divlju deponiju

Bara Reva nekada je bila oaza zelenila, koja je nažalost pretvorena u divlju deponiju. Građani okolnih mjesta

0
311
Svetlana Bojković se pridružila protestima zbog divlje deponije (Screenshot)

Poznata srbijanska glumica Svetlana Bojković danas je spriječila istresanje otpada na Baru Revu, područje na lijevoj obali Dunava u okolini Beograda, pridruživši se tako građanima koji već nekoliko dana ne dopuštaju kamionima odlaganje smeća na ovoj ilegalnoj deponiji.

Videosnimak koji je objavljen na Twitteru prikazuje glumicu kako stoji u društvu nekolicine građana, blokirajući prolaz kamionu.

Bara Reva nekada je bila oaza zelenila, koja je nažalost pretvorena u divlju deponiju. Građani okolnih mjesta, u strahu da će se zbog neodgovornog odlaganja otpada ova situacija pretvoriti u ekološku katastrofu, odlučili su se na protestne šetnje kojima se na koncu pridružila i Bojković.

Kako prenosi Nova.rs, za beogradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine ova lokacija predstavlja samo privremeno postrojenje gdje može da se odloži zemlja “iz iskopa” i građevinski otpad za koji uvjeravaju da nije opasan.

Građani već nekoliko dana protestuju zbog odlaganja otpada na ovoj lokaciji, a čak su vreće otpada odnijeli i pred Skupštinu grada Beograda, navodi Nova.rs.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here