Glumci oduševljeni Unom, novi set postavljen na lokaciji Troslap

Regionom je odjeknula vijest da je prije nekoliko mjeseci u Nacionalnom parku Una počelo snimanje igranog holivudskog filma. Za snimanje novih scena set je postavljen na lokaciji Troslap kod Bihaća, a naša ekipa nije propustila priliku da to zabilježi.

Naziv filma, kao i imena glavnih aktera, producenti i dalje drže u tajnosti. No, prije nekoliko dana u našem programu objavljeno je da se, navodno, radi o filmu Divlja rijeka 2. Glumci u filmu su navodno Adam Brody, zvijezda Foxove serije O.C., i njegova supruga Leighton Meester, koja je utjelovila lik Blair Waldorf u seriji Tračerice. Ove informacije producenti ne potvrđuju niti demantuju, no jedno je sigurno.

„Glumci su oduševljeni. Smješteni su tu u privatne kuće, došli su sa djecom. Kažu da im se djeca cijeli dan igraju kraj rijeke. Hoće u nedjelju ići vidjeti Štrbački buk i apsolutno su oduševljeni svime. Čak, sutra organiziraju mali party. Hoće počastiti cijelu bosansku i hrvatsku ekipu na svoj račun. Toliko su oduševljeni da kažu da žele ovdje doći privatno opet nakon što se završi snimanje filma“, kaže Anita Juka, koproducentica filma.

Iako su na ovoj lokaciji snimljeni brojni dokumentarni filmovi u produkciji brojnih TV kuća iz Njemačke, Francuske i Velike Britanije – ovo je prvi put da se u Nacionalnom parku Una snima jedan holivudski film.

Producent Ognjen Gavanski smatra kako će ovaj film pomoći da se pročuje za Nacionalni park Una, koji je, kako kaže, prelijep: „Oni će da vide tačno da smo snimali ovdje veliki dio filma. Kao što znate, neke serije su snimljene u Dubrovniku i odjedanput cijeli svijet je došao da vidi to. Kad vide ovu ljepotu, mislim da će puno turista da dođu ovdje da to vide“.

U Bihaću je boravilo 170 ljudi koji rade na filmskom setu, a glavne sekvence na vodi snimljene su na rijeci Uni. Prikazivanje filma se očekuje na ljeto sljedeće godine dok ćemo prvi trailer moći vidjeti početkom 2023. I ko zna, možda baš nakon ovog filma Nacionalni park Una, ali i cijela Bosna i Hercegovina, postanu učestalija destinacija za filmske ekipe iz Hollywooda.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *