Glavni državni odvjetnik u Hrvatskoj priznao: Da, mason sam!

0
114

Glavni državni odvjetnik u Hrvatskoj Dražen Jelenić je javno priznao da je mason.

Za Jutarnji list je potvrdio pisanje sedmičnjaka Nacional koji je na svojoj naslovnoj stranici objavio da je Jelenić mason.

“Mogu potvrditi da sam početkom ožujka 2018. godine pozvan pristupiti udruzi koja se bavi slobodnim zidarstvom, takozvanim masonima odnosno udruzi građana Veliki Orijent Hrvatske. Nakon što sam sredinom ožujka 2018. godine primljen u tu udrugu, kojoj tada na čelu nije bio Nikica Gabrić (op. a. vlasnik Specijalne bolnice Svjetlost), sudjelovao sam na još jednom sastanku članova”, poručio je.

Kako je kazao, nije riječ o tajnoj ili polutajnoj organizaciji, već o udruženju građana registrovanim sukladno zakonima Hrvatske.

“Podatak o članstvu u toj udruzi je individualna stvar svakog člana, pri čemu je samo član osobno ovlašten taj podatak učiniti javnim”, dodao je.

Zatim je opisao koja je dužnost članova udruženja.

“Dužnost pomaganja među članovima nikako ne uključuje pomoć koja bi bila protuzakonita niti je bilo koji akt udruge, kodeks ili pravila o radu iznad zakona ili u suprotnosti sa zakonom te ne smije biti iznad zakona ili u suprotnosti s njim”, tvrdi Jelenić.

Članstvo u ovom udruženju ne stavlja Dražena Jelenića ni lično ni kao Glavnog državnog odvjetnika Hrvatske u nikakav veći ili drugačiji potencijalni sukob interesa negoli, na primjer, kazneni postupci u kojima su okrivljenici ili žrtve državni odvjetnici kao članovi organizacije kojoj je na čelu, navodi Jutarnji list.

Download PDF

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here