Generalna skupština CEV-a pohvalila rad OS BiH

Delegacija Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine, koju čine predsjednik Alija Fatić, potpredsjednik Milutin Popović i generalni sekretar Adnan Talić, prisustvovala je XLII generalnoj skupštini Evropske odbojkaške konfederacije u Katovicama (Poljska).

Skupština je održana u toku završnice Evropskog prvenstva za muškarce koja se održava upravo u Katovicama.

Nakon brojnih aktivnosti i rezultata u protekle dvije godine, Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine je na poziv predsjednika CEV-a Aleksandra Boričića, a kao primjer dobre prakse u nacionalnim federacijama, predstavio rezultate rada u prezentaciji generalnog sekretara Adnana Talića.

“Za rad u proteklom periodu dobili smo samo riječi hvale od delegata skupštine, članova Upravnog odbora CEV-a te predsjednika Boričića. Ovo će biti vjetar u leđa za nastavak dobre prakse u Savezu, te za ostvarivanje još bolje saradnje sa Evropskom odbojkaškom konfederacijom”, istakao je generalni sekretar Odbojkaškog saveza BiH, Adnan Talić.

Podsjećamo, OS BiH je nakon organizovanja Evropskog prvenstva za juniorke u Zenici, također organizovalo kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo i dva turnira CEV Srebrene lige te ostvarila dva najveća uspjeha u historiji odbojke u našoj zemlji osvajanjem CEV Srebrene lige i plasmanom na Evropsko prvenstvo, saopćeno je iz OS BiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *