“Generalku” pred kup utakmicu sa Sarajevom, Sloboda će odigrati 4. februara protiv G. Rahića!

Sve djeluje kao da je FK Sloboda po ko zna koji put uplovila u "nemirne vode", u kojima se brčka mnoštvo "krokodila", a nema jasne vizije izlaska iz krize

U sklopu priprema za proljetni dio prvenstva, fudbaleri Slobode odigrat će u Tuzli 4. febuara protiv federalnog oprvoligaša FK Gornji Rahić.

Utakmica se igra na stadionu Tušanj u nedjelju sa početkom u 13 sati, a navijači i simpatizeri na raspolaganju će imati zapadnu tribinu, dok će pristup sjevernoj tribini biti onemogućen zbog izvođenja tehničkih radova, saopćeno je iz FK Slobode.

Sloboda je proteklom periodu odigrala pripremnu utakmicu u Bijeljini protiv FK Zvijeza 09 koja je završena u korist domaćih rezultatom 2:1, a protekli ponedjeljak crvno-crni su u Laktašima pobijedili FK Laktaše rezultatom 3:4.

Utakmica protiv FK Gornji Rahić odlična je prilika za provjeru prije bitne utakmice u osmini finala Kupa BiH kada će Sloboda igrati protiv FK Sarajevo, koja se na Tušnju igra 11. februara od 13 sati.

Iako se primiče nastavak prvenstva, u kojem Sloboda želi povratak u Premijer ligu, Klub još funkcioniše bez Uprave, jer je Senad Mujkanović podnio ostavku, a na raspisani oglas za članstvo u UO nije se javio niko!

Kako se može zaključiti iz medijskih napisa, Klub trenutno vodi grupa članova Skupštine, najvišeg klupskog organa koji bi u ponedjeljak, 5. februara trebao zasjedati i riješiti pitanje izbora rukovodstva i daljeg statusa Slobode. Popred ostalog, javnost očekuje i da se kaže nešto više od kontaktima sa Eduardom Da Silvom, čije se ime dovodi u vezu sa preuzimanjem prava na rukovođenje klubom, ali za sada čvrstog “materijala” za vjerovanje u takvu mogućnost još nema.

Sve djeluje kao da je FK Sloboda po ko zna koji put uplovila u “nemirne vode”, u kojima se brčka mnoštvo “krokodila”, a nema jasne vizije izlaska iz krize. Teško se sjetiti ijednog kluba koji se bori(o) za povratak u društvo najboljih, a da trenutno nije imao klupske uprave, bar na duži period. Kao sada Klub s Tušnja!

Šta će odlučiti skupštinari, hoće li se uopće okupiti i da li će imati kvorum za odlučivanje? Valja nam sačekati 5. februar. (fk, tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *