Galerija ‘Kristian Kreković’: Sutra otvaranje izložbe ‘Kokon’ Aleksandre Tomić

Aleksandra Tomić je svestrana umjetnica, koja se oprobala u skoro svim likovnim tehnikama. Nagrađivana je na značajnim izložbama, a prije izvjesnog vremena susrela se i bacila u koštac sa vunom i sa sasvim novim ciklusom koji je nazvala Kokon
(Foto: Ilustracija, organizatori)

Otvorenje izložbe  umjetničkih radova “Kokon” umjetnice Aleksandre Tomić iz Šapca, uprilit će se u utorak, 14. svibnja, s početkom u 19,00 sati, u Umjetničkoj galeriji Kristiana Krekovića u Tuzli, a u organizacijiHrvatskog kulturnog društva Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevačkog samostana u Tuzli.

  • Aleksandra Tomić je svestrana umjetnica, koja se oprobala u skoro svim likovnim tehnikama. Nagrađivana je na značajnim izložbama, a prije izvjesnog vremena susrela se i bacila u koštac sa vunom i sa sasvim novim ciklusom koji je nazvala Kokon. Završila je Školu za primijenjene umjetnosti u Šapcu – smjer konzervator i preparator kulturnih dobara (1997.). Diplomirala je grafiku (2004.), u klasi Jakova Đuričića, sa FLU Cetinje, gde je i magistrirala (2008.), u klasi Anke Burić. Članica je Udruženja likovnih umetnika Crne Gore i Udruženja likovnih stvaralaca Šapca. Uvrštena je u Leksikon likovne umjetnosti Crne Gore u izdanju Crnogorske akademije nauka i umetnosti.
  • Dominantan dio strpljive, zasićene i dugotrajne zanatske obrade kao i manualne vještine u minucioznoj i strpljivoj obradi, sam po sebi je izražajan, a otvara nova pitanja za razmišljanje o pojmu kreacije, umjetničkog i njihove relacije uzevši u obzir vremensku tradicijsku obradu vune, dubinu i prostornu širinu kao raznovrsnost kulturno – umjetničkih fenomena. Njena izložba se otvorila kao čahura i pokazala nam je da je stvorila jednu likovnu i misaonu cjelinu, sa dosljedno provedenom namjerom da poput velikih umjetnika u uvjetima velikog stradanja i velikih nadanja, sa svojim jedinstvenim umjetničkim djelima, kaže istinu i priopći poruku, saopćeno je iz HKD Napredak.
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *