Galerija GM: U subotu izložba Olega Denisenka iz Ukrajine

0
262

Ugledna Galerija GM organizator je izložbe slikara – grafičara Olega Denisenka, ukrajinskog umjetnika, rođenog 27. marta 1961. godine u Lavovu.

Oleg Denisenko diplomirao je na Likovnoj akademiji – odsjek grafika. Bavi se grafikom, slikarstvom, skulpturom, i pisanjem knjiga o umjetnosti.

Učestvovao je na brojnim međunarodnim izložbama i simpozijima u Ukrajini, Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Nemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Španiji, Italiji, Grčkoj, Poljskoj, Rusiji, Slovačkoj, Češkoj, SAD, Velikoj Britaniji, Japanu, Jugoslaviji, Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji, Finskoj, Makedoniji, Švajcarskoj, Koreji, Kanadi, Bosni i Hercegovini…

Nagrađen je sa 28 međunarodnih nagrada, medalja, diploma, grantova u Slovačkoj, SAD, Poljskoj, Koreji, Jugoslaviji, Rusiji, Rumuniji, Velikoj Britaniji, Italiji, Španiji, Bosni i Hercegovini.

Član je Udruženja ukrajinskih umjetnika. Aktivan je član Akademskog senata Međunarodne akademije savremene umjetnosti u Rimu.

“Bakropisi ukrajinskog grafičara, Olega Denisenka, zadivljuju maštu svojim fantastičnim temama i složenim, zamršenim detaljima. Finoća linija i bogatstvo detalja odražavaju veoma snažnu tradiciju grafike istočne Evrope i Rusije”, navodi se u pozivnici za izložbu.

Otvaranje izložbe slikara – grafičara Olega Denisenka najavljeno je za subotu u 12 sati, u Galeriji GM, u Univerzitetskoj ulici 20. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here