Gaf premijera Tulumovića ili svjesna odluka uhljebljavanja “zlostavljača” Ahmetovića

6
441

Novi direktor Doma za nezbrinutu djecu Tuzla, kako je već objavljeno, je Sadik Ahmetović, bivši ministar sigurnosti BiH, nekadašnji kadar SDA, poslije Nezavisnog bloka.

Ostalo je zabilježeno da se na Biro za zapošljavanje u Srebrenici u januaru 2019.godine prijavilo 19 nezaposlenih, među kojima je i političar Sadik Ahmetović, koji je tako postao prvi nezaposleni doktor (dfektologije – op.a.) nauka na evidenciji ovog biroa.

Vlada TK premijera Denijala Tulumovića konačno je zbrinula Ahmetovića, postavljenjem na mjesto direktora Doma za nezbrinutu djecu u Tuzli. Ostaje pitanje kako je uz priložene dokumente za novi posao Ahmetović dobio i sudsko uvjerenje o nekažnjavanju i da se protiv njega ne vodi sudski postupak.

Kako Tuzla LIVE doznaje, Ahmetovića je, u stvari, za direktora Doma za nezbrinutu djecu predložio Gradski odbor DF Tuzla. Sukladno stranačkom dogovoru, jedna stranka ne postavlja pitanje validnosti kandidata druge stranke. Ipak, ako je riječ o kompromitovanom kadru, svakako da premijer ima i društvenu, političku, a i moralnu obavezu da stavi veto na izbor neodgovarajućeg kadra.

Dosta je reagovanja na društvenim mrežama o ovom gafu premijera Tulmovića i  KO DF-a, tim više što se za Ahmetovića veže i afera vezana za napastvovanje i navodno silovanje maloljetne Romkinje, što je svojevremeno izazvalo brojne reakcije javnosti.

Ovim povodom objavljujemo reagovanje našeg kolumniste i člana GO Naše stranke, Derviša Čička, koji je na Facebook profilu napisao:

“Apsolutni je skandal direktorsko imenovanje od strane Vlade TK Sadika Ahmetovića, potpuno kontroverznog osumnjičenika za seksualno višekratno zlostavljanje maloljetnice u Srebrenici, pa makar ona bila i misica-Romkinja. 
U toj aferi, tada je bila pohapšena cijela hrpa ljudi u Srebrenici, uključujući i lokalnog imama i pomoćnika načelnika opštine Ćamila Durakovića, kao i veći broj srednjoškolskih profesora i nekoliko policajaca. Sudski epilog je i “sadikahmetović-direktor-doma-u -Tuzli”.
To mu je, nažalost, jedino “relevantno” profesionalno-pedagoško iskustvo sa maloljetnicima, izuzimajući 27-godišnji neuspješni “rehabilitacijsko-defektološki” partijski staž u SDA i višekratno korišten “bijeli hljeb”. 
Tuzla definitivno postaje odlagalište domaćeg isluženog i kompromitiranog političkog otpada ponajgore vrste”, napisao Čičko.

Premijeru Tulumoviću, koji se predstavlja kao humanista i kao osoba koja “u Vladu bira iskusne i nekompromitovane kadrove”, a i članovima DF-a, upućujemo pitanje: čime su se rukovodili prilikom imenovanja Ahmetovića na vrlo senzibilnu dužnost u tuzlanskom Domu za nezbrinutu djecu i da li su pred sobom imali kompletan “životopis” bivšeg ministra sigurnosti BiH i u spomenutoj aferi kompromitiranog političara iz Srebrenice”? (tl, as)

Download PDF

6 Komentari

  1. Čovjek ima iskustva s maloljetnicama i dobro će mu doći u radu sa mnogo više maloljetnica i maloljetnika. I to u Domu u kojem je zabilježeno nekoliko slučajeva napastvovanja štićenica, pa i silovanja…Sve je to zataškavano da bi se zaštitili stranački kadrovi, a koga briga za traumatizirane maloljetnike

  2. Ovo je katastrofalna odluka i sramota za naše društvo. Na žalost, neće e ništa promijeniti. Tuzla je šutke pala davnih dana.

  3. Mahir Mešalic iz DF-a Tuzla ga licno imenovao , po instrukcijama Fahrudina Hasanovica Belog i Smaje Mandzica . Ovaj isti lik je postavio i svog zeta za direktora Poljoprivredno zavoda Tuzla svoju kumu Amelu Čehajić takodje na drugu direktorsku poziciju i još mnogo mnogo njih sve zarad svoje političke pozicije , sramotno !!!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here