Futsal tim Specijalne olimpijade BiH pobjednik međunarodnog turnira

Nevjerovatan uspjeh muške futsal reprezentacije ostvaren je kroz šest uzastopnih pobjeda, uz dva neriješena rezultata u divizioniranju

futsal tim specijalne olimpijade bih osvojio medjunarodni novogodisnji turnir u belgiji
Futsal tim Specijalne olimpijade BiH

Futsal tim Specijalne olimpijade BiH pobjednik je Novogodišnjeg turnira u Belgiji na kome je nastupilo 12 ekipa iz devet evropskih zemalja.

Nevjerovatan uspjeh muške futsal reprezentacije ostvaren je kroz šest uzastopnih pobjeda, uz dva neriješena rezultata u divizioniranju, saopćeno je iz tima Specijalne olimpijade BiH.

Finalnu utakmicu bh. reprezentacija je odigrala protiv ekipe “Boca” pobijedivši rezultatom 4:1.

– Izuzetno smo ponosni na ovaj uspjeh, jer smo se na međunarodnoj sceni prvi put pojavili sa muškom futsal reprezentacijom i pobijedili na ovom vrlo važnom turniru. Još jednom smo pokazali da mi inkluziju živimo i dokazali da su naši sportisti najbolji ambasadori inkluzije – istakla je Kada Delić Selimović, direktorica Specijalne olimpijade BiH, po završetku turnira u Briselu.

Na svečanom proglašenju pobjednički pehar podigla je inkluzivna reprezentacija SOBiH u sastavu Njegoš Mihajlović, Enes Fejzić, Muhamed Hodžić, Semir Mohavkić i Samir Mohavkić, te inkluzivni partneri Jure Mihaljević, Vuk Lakić i Ognjen Erbez.

Do istorijskog uspjeha muške futsal reprezentacije SOBiH doveli su treneri Samir Halilović i Bojan Aćimović, navodi se u saopćenju. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *