Futsal liga: Salines u gradskom derbiju bolji od Bosna Kompreda

Bila je ovo druga uzastopna pobjeda futaslera Salinesa, s kojom su sada na 3. mjestu prvenstvene tabele sa 13 bodova

0
165
Salines TC: Zaslužena pobjeda u derbiju (Foto: FB)

U okviru 7. kola Premijer lige derbi susret u Tuzli gradski derbi odigran je između Salinesa i Bosne Kompred. Salines je na kraju slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 7:3 (3:1).

Poveli su domaći u 7. minuti a strijelac je bio Osman Beganović. Tri minute kasnije već je 2:0 za Salines a strijelac je ponovo Beganović. Do poluvremena vidjeli smo još dva gola u 17. minuti Osman Beganović povisuje na 3:0, da bi u idućem napadu sjajno pogodio Jasmin Spahić za 3:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak susreta donosi pravu rapsodiju golova i to u mreži nominalnih gostiju u ovom susretu ekipe Bosne Kompred. Igrala se 21. minuta kada Deni Imširović pogađa za 4:1, pet minuta kasnije za 5:1, pogađa Mirko Marinković. Poslije toga do 32. minute nismo vidjeli previše uzbuđenja kada nakon jedne sjajne akcije Admir Čorhodžić pogađa za 6:1.

Bude se futsaleri Bosne Kompred te sa dva brza gola sjajnog Spahića smanjuju na 6:3, da bi tačku na i u ovom susretu u posljednjem minutu susreta stavio Deni Imširović, za ispostaviće se konačan rezultat od 7:3.

Bila je ovo druga uzastopna pobjeda futaslera Salinesa, s kojom su sada na 3. mjestu tabele sa 13 bodova, dok je Bosna Kompred na 8. poziciji sa 7 bodova.

U vodstvu je Mostar SG sa 18 bodova, dok je druga Sloga GV sa 15. (rs, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here