FUP uhapsio pet osoba, pronađena droga, oružje i municija

0
151
fup hapsenje oruzje droga sbk
FUP uhapsio pet osoba, pronađena droga, oružje i municija (Foto: Ilustracija)

Pet osoba uhapšeno je danas u akciji Feniks na području opština Novi Travnik, Nova Bila i Vitez, a u pretresima je pronađena droga, oružje i municija, saopšteno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Uhapšeni su Z.Č. (59), F.G.G. (50), G.J. (43), N.B. (45) i Š.V. (58). Osumnjičeni su od ranije poznati policijskim i pravosudnim organima kao višestruci povratnici u vršenju krivičnih djela.

Kako je navedeno iz FUP-a, izvršeni su pretresi stambenih objekata na sedam lokacija te pronađena određena količina materija koja svojim izgledom asociraju na opojne droge kokain, amfetamin, cannabis sativa L, određena količina oružja, municije, te drugi predmeti.

“Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Travniku, te će ista biti u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Srednobosanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu”, saopšteno je iz FUP-a.

Akcija FUP-a je izvršena u saradnji sa Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, te nadzorom Kantonalnog tužilaštva Srednobosanskog kantona, u cilju dokumentovanja krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelima neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet droga, falsifikovanje isprave, i lihvarstvo. (N.N.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here