Funkcioneri i opozicija iz RS-a danas u Beogradu kod Vučića

0
156
funkcioneri opozicija rs sastanak vucic beograd
Funkcioneri i opozicija iz RS-a danas u Beogradu kod Vučića (Foto: Arhiva)

U Beogradu će danas biti održan sastanak rukovodstva Republike Srpske s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a nakon toga je planiran i ručak s opozicionim političarima iz ovog entiteta.

Najavljeno je da će sastanku prisustvovati predsjednica RS-a Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i neki entitetski ministri.

Povod za odlazak u Beograd je obilježavanje 26. godišnjice progona Srba u operaciji “Oluja”, ali će zvaničnici iskoristiti priliku da razgovaraju i o posljednjim aktuelnostima u Bosni i Hercegovini, a vezano za odluke prethodnog visokog predstavnika Valentina Inzka i sve ono što se dešavalo nakon što je on iskoristio bonske ovlasti.

Dodik je kazao da će rukovodstvo RS-a izvijestiti Aleksandra Vučića o svemu u BiH, ali i mogućnosti da se Republika Srpska približi inicijativi “Otvoreni Balkan”. S druge strane je Vučić pak poručio da će Srbija uvijek brinuti o Srbima u ovom entitetu.

Predsjednik Srbije je naglasio više puta da želi mir u regionu: “Izaći ćemo s konkretnim prijedlozima kako da s Bošnjacima vodimo dijalog, moramo pokušati izgraditi bratske odnose u budućnosti. Vrijeme je da pokušamo u narednih pet, deset ili 15 godina uspostaviti najprije prijateljske, a zatim bratske odnose”.

Osim funkcionera RS-a, u Beograd bi trebalo da stignu i opozicioni političari koji neće prisustvovati zvaničnom sastanku, ali bi trebalo da odu na ručak koji je planiran nakon sastanka. (tl, kl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here