Fukare postavile ultimatum: Uprava do petka da nađe trenera i pojačanja! (Foto)

Nezadovoljni stanjem u FK Sloboda, gdje nije angažovan novi trener, igračima nisu isplaćene plaće za više mjeseci, velikom broju nogometaša istekli su ugovori, neizvjesno je kako će se sprovesti pripreme za narednu sezonu, nisu dovedena pojačanja itd, članovi navijačke skupine Fukare najavili su i večeras održali protest u Gradskom parku u Tuzli.

Međutim, iako se očekivao veliki broj simpatizera Slobode, okupilo ih se svega pedesetak, zbog čega su organizatori izrazili nezadovoljstvo.

Grupa se nakon Gradskog parka uputila prema stadionu Tušanj gdje im je obećan sastanak sa predsjednikom UO kluba, Elmirom Šećerbegovićem.

I zaista, Šećerbegović je smogao hrabrosti da izađe pred Fukare, ali njegovi odgovori malo koga su zadovoljili.

Naime, predsjednik kluba im je ponavljao otrcanu frazu o tome kako klub nema dovoljno novca, da niko od zvučnijih trenerskih imena nije prihvatio da vodi ekipu u narednom prvenstvu.

Dodao je i da se niko nije javio na konkurs za sportskog direktora, da igrači s kojima su kontaktirali ne žele da dođu u Slobodu itd.

Kada su Šećerbegovića pitali zbog čega se sve to dešava, u najkraćem je rekao da ne zna, te da uprava za to nije kriva!?

Okupljeni navijači, prije svega, nezadovoljni su što ih se okupilo malo, jer je, kako su istakli, situacija u klubu veoma ozbilja i teška.

Šećerbegoviću su, pak, prenijeli da Upravi postavljaju ultimatum: do petka trebaju pronaći novog šefa stručnog štabai dovesti neka pojačanja.

Nakon toga su se razišli, pa ostaje da se vidi šta će se dogoditi ako i pored ultimatuma ostane stanje kakvo je sada.

Inače, potvrđeno je da će se sutra u 10 sati na Tušnju obaviti “prozivka”, što je potvrdio Nermin Alibašić iz Službe za odnose s javnošću.

Prozivku će, kako doznajemo, obaviti Gradimir Crnogorac. Hoće li biti prezentiran plan priprema, na koje igrače se može računati, s kim će igrati pripremne utakmice – ostaje nepoznanica.

Igračima se od januara duguju plaće, naravno, i trenerima i članovima stručnog štaba.

Kako je moguće da, unatoč svemu, predsjednik Šećerbegović nimalo ne nalazi krivicu među ljudima koji vode klub, nonsens je bez presedana. (TL – Foto: Darko Zabuš)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *