Stadion Radnika u Lipnici dobio ime po legendarnom Sakibu Malkočeviću

"To je najmanje što je naš rahmetli selektor, komšija, prijatelj i veliki čovjek zaslužio”, poručili su iz ovog niželigaša

(Malkočević je fudbal počeo trenuirati u Lipnici, acijelu karijeru proveo je u tuzlanskoj Slobodi, a u trenerske vode uplovio je 2003. godine)

Fudbalski klub Radnik iz Lipnice jučer je donio odluku da njihov stadion nosi naziv “Sakib Malkočević” u čast jednog od najboljih trenera s područja Tuzlanskog kantona u historiji.

To je najmanje što je naš rahmetli selektor, komšija, prijatelj i veliki čovjek zaslužio”, poručili su iz ovog niželigaša.

Podsjetimo, Malkočević je preminuo 24. oktobra 2020. godine u 55. godini nakon duge i teške bolesti.

Kao igrač cijelu karijeru proveo je u tuzlanskoj Slobodi, a u trenerske vode uplovio je 2003. godine. Kao dječak, fudbal je počeo trenirati u Lipšnici.

Kao trener Slobode dva puta je učestvovao u Intertoto kupu i jednom u Kupu UEFA, dok je 2011. godine s juniorima Slobode osvojio titulu prvaka BiH.

Malkočević je potom preuzeo katedsku reprezentaciju BiH koju je u tri navrata odveo na Evropsko prvenstvo.

Odluka Uprave Radnika da stadionu u Lipnici daju ime po legendarnom Soku, izuztetno je dobro primljena diljem BiH i regiona, zbog čega Lipničanima iskazuju poštovanje i upućuju čestiotkle. (R)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *