FSBiH: Gostujućim navijačima zabranjen organizovan dolazak na zamjenske stadione!

Komitet za hitnost Fudbalskog saveza BiH jučer je donio odluku o zabrani dolaska gostujućih navijača na sve utakmice Premijer lige BiH koje će se odigravati na zamjenskim stadionima u takmičarskoj sezoni 2022/23.

Zbog nemogućnosti organizacije utakmica na stadionima koji se nalaze u projektu FSBiH “Potpune rekonstrukcija glavnih terena na stadionima u Premijer ligi BiH”, klubovi čiji se tereni budu renovirali su dobili mogućnost organizacije utakmica na zamjenskim stadionima u Bosni i Hercegovini.

– Usljed ograničenog kapaciteta i broja mjesta za gledaoce na pojedinim stadionima, kao i nemogućnosti sprovođenja pravilnikom propisanih sigurnosnih mjera za prijem i dolazak gostujućih navijača, Komitet za stadione i sigurnost FSBiH je donio zaključak o uvođenju mjera zabrane dolaska gostujućih navijača na zamjenske stadione.

U skladu sa Pravilnikom o radu komiteta i pravnih tijela Izvršnog odbora FSBiH, kao i Propozicijama takmičenjima Premijer lige BiH, Komitet za takmičenje FSBiH je nadležan za sprovođenje ove Odluke, koja ostaje na snazi do okončanja radova na matičnim stadionima klubova – saopćeno je iz FSBiH.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *