Franck donirao UKC-u Tuzla paket svojih proizvoda (Foto)

2
482

Kompanija Franck vrijednim donacijama pruža podršku bolnicama, vatrogascima i socijalno ugroženim porodicama u borbi protiv epidemije. Ukupna vrijednost donacije Francka iznosi 50.000 KM, a donacija je dodijeljena i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Kao domaća kompanija, Franck je odlučio donacijom finansijskih sredstava isvojih proizvoda, pomoći i donekle olakšati rad uposlenicima hitnih službi,koji su neumorno i predano angažovani u borbi protiv epidemije korona virusa, te im na ovaj način zahvaliti na odgovornom poslu koji obavljaju u korist i na dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine.

Franck je tako donirao 20 hiljada KM za nabavku medicinske opreme Domu zdravlja Grude,
gdje kompanija ima proizvodne pogone, te više od 30 hiljada KM u svojim proizvodima poput Franck Jubilarne kafe, kao i različitih vrsta biljnih i voćnih čajeva, Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banja Luci, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ali i Profesionalnoj vatrogasnoj brigadi Sarajevo i udruženju Pomozi.ba s ciljem pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Kao odgovoran član zajednice i domaći proizvođač u kategoriji toplih napitaka, Franck nastoji poticati pozitivne promjene u društvu u kojem posluje te stvarati dodatnu vrijednost, kako kroz poticanje domaće proizvodnje, tako i kroz program društvene odgovornosti, nastojeći dati svoj doprinos onda kada je to najpotrebnije. Ove vrijednosti posebno dolaze do izražaja u vanrednim situacijama, kada je neophodno pružiti podršku i pomoć onima koji u ovome trenutku imaju ključnu ulogu u brizi za cijelo društvo. Svjestan svoje odgovornosti prema zajednici, Franck će i dalje nastaviti pomagati institucijama i pojedincima kako u najboljim, tako i u najtežim trenucima, navodi se u saopćenju kompanije Franck. (tl – Foto: Press Francka)

2 Komentari

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here