Fotograf nije ni shvatio da je snimio nevjerojatne fotografije

0
522

Iako je čvorke snimao više puta, nikad prije nije uspio snimiti njihove predivne formacije. Snimao ih je ukupno četiri dana, a ono što je uspio uhvatiti u početku nije ni sam skužio.

Iznad Costa Brave na sjeveroistoku Španjolske, skupina čvoraka oblikovala je oblak koji mijenja izgled, fenomen poznat kao murmuracija.

Ovaj je fenomen pravi spektakl, sa stotinama, ponekad tisućama ili više ptica koje se okreću i izvrću u nešto što se čini kao jedinstveni i koordinirani organizam koji se može preobraziti u neke neopisive oblike. Profesionalni fotograf divljih životinja Daniel Biber iz Hilzingena u Njemačkoj, bio je prisutan kada su se ptice započele okretati i kretati, a to je vjerojatno bilo zbog blizine predatora kao što je sokol ili jastreb.

Zbog prisustva predatora čvorci su se počeli pretvarati u jednu ogromnu pticu kao da mu pokušavaju reći da su veće od njega.

Te su fotografije osigurale Biberu nagradu na međunarodnom natjecanju iz fotografije, no nije odmah shvatio da je fotografirao tako nevjerojatne slike. -Tek kada sam kasnije pregledao slike na kompjuteru shvatio sam kakvu su formaciju čvorci napravili. Toliko sam se koncentrirao na fotografiranje da nisam shvatio da su čvorci stvorili veliku pticu na nebu – rekao je Daniel za Daily Mail.

On je i prije pokušavao uslikati čvorke u formaciji, ali nije uspio. SOVA ‘PLIVAČICA’ Planinari snimili veliku rogatu sovu kako pliva u vodi kanjona – Pokušao sam ih i prije fotografirati, ali nije nikako ispadalo kako sam htio. Na kraju sam dolazio na isto mjesto puna četiri dana kako bi ih fotografirao. Odabrao sam mjesto gdje sam mislio da će se pojaviti te sam izabrao pozadinu i čekao da se pojave – rekao je Daniel čije se strpljenje na kraju isplatilo, prenosi Boredpanda.(24sata,tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here