Tuzla: Foto reportaža sa dočeka “zlatnih” rukometaša Slobode

0
1338

Pobjeda protiv Izviđača CO iz Ljubuškog, a dan prije i protiv Borca m:tela, omogućila je rukometašima Slobode da u Tuzlu donesu trofej Kupa BiH.

Gotovo se ne pamti kada je jedna tuzlanska ekipa u kolektivnim sportovima unazad desetak godina, osim kuglaša Slobode i Futsal kluba Salines Tuzla City, osvojila pehar Kupa BiH ili prvenstva.

To je uspjelo hrabroj i odvažnoj ekipi trenera Davora Kadića i njegovih saradnika, ekipi o kojoj brinu Ismar Šabović, Damir Bećirović, Adi Rizvić, Mirza Bulić i drugi, ekipi u kojoj listaju Dražen Stojanović i Zdravko Čajić, Adnan Tufekčić, Anes Bečić, Edin Klis, Damir Halilković, Alen Ovčina, Amar Husejnović, Emir Suhonjić, Harun Djana i niz drugih, mladih rukometaša o kojima će se tek čuti.

S razlogom su tuzlanski rukometaši večeras po povratku iz Doboja dočekani od brojnih pristalica i ljubitelja rukometa. Priređena im je bakljada, a samo zbog pandemije virusa korona doček nije bio masovniji.

No, podsjetio je na slavne dane tuzlanskog sporta, kada su na trgovima i ulicama dočekivani košarkaši i košarkašice, rukometašice, nogometaši i drugi sportisti. Dugo nije bilo takvog slavlja, do večeras, a za očekivati je da će u budućnosti biti sve više.

Tuzla je željna sportskih podviga, pa zato rukometašima još jednom: svaka čast, majstori, šampioni! (mp – Foto: Darko Zabuš)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here