Forto održao obećanje: Vlada KS prebacila 85.000 KM za izgradnju zgrade “Partizana” u Kreki

Vlada kantona Sarajevo prije desetak dana prebacila je na račun Gradske uprave Tuzla iznos od 85.000 maraka, namijenjenih uređenju okolice buduće zgrade DTV “Partizan” u Kreki, saznaje Tuzla LIVE.

Čičko, Forto i ministar Bašić prilikom posjete delegacije Vlade kS Kreki (Foto: MIro Petrović)

Vijest nam je potvrdio Derviš Čičko, predsjednik UG “Kreka”, koji je i inicijator razgovora s bivšim premijerom KS, Edinom Fortom, oko podrške izgradnji spomenute zgrade u Kreki.

– Kao što je obećao, premijer Forto je prije desetak dana prebacio 85.000 maraka na račun Gradske uprave Tuzla, o čemu je razgovarano krajem novembra, prilikom posjete Forte i saradnika Gradskoj upravi Tuzla. Nažalost, Fortina vlada je smijenjena, ali je održao obećanje i realizirao je odluku koju je Vlada KS o ovome donijela mjesec prije posjete Tuzli. Forto mi je lično javio da su sredstva prebačena, uz napomenu da sada, mi u UG “Kreka”, pratimo dalji tok njihovog utroška – izjavio je Čičko za naš portal.

Kao što je poznato, Forto je svojevremeno izjavio kako je upoznat s projektom rekonstrukcije objekta DTV “Partizan” koji je predstavljao sportski i historijsko-arhitektonski ogledni primjer vrlo praktično namjenskog i ambijentalnog austrougarskog graditeljstva u Tuzli i Bosni i Hercegovini.

– Smatramo da ovakva vrsta projekta uveliko pomaže u očuvanju duha zajedništva koji je oduvijek bio prisutan u Kreki, Tuzli i BiH, općenito – rekao je Forto za Tuzla LIVE, neposredno nakon odluke Vlade KS o pomoći izgradnji objekta u Kreki.

Čičko uime UG “Kreka” izražava veliku zahvalnost Edinu Forti i njegovim saradnicima u bivšoj vladi, te ivjeruje da će izgradnja DTV “Partizana” uskoro početi, s obzirom na to da su u zakonskoj proceduri Gradske uprave već izabrani izvođači radova. (mp, tl)

Podijeli

One comment

  1. I ovo je trebalo da ne bude jedna od bitnih vijesti za Grad i iz uprave Grada. Prije deset dana, nakon izuzetne socijalne osjetljivosti i želje da se učini dobra stvar od strane Vlade KS, pare na računu i tajac… Prije deset dana!!! Ništa više nije čudno i nenormalno u ovoj Tuzli, jer jednostavno, sve što je zaista čudno i nenormalno, u ovom gradu je nametnuto da je normalno…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *