Forto: Ne sumnjam da ćemo u Tuzli ući u Gradsko vijeće

0
277

Političke stranke ubrano pripremaju stranačke liste za predstojeće lokalne izbore.

Bivši premijer Vlade KS, a sada politički direktor Naše stranke, Edin Forto, u razgovoru za Tuzla LIVE, kaže kako su u punom jeku pregovori koje ova stranka obavlja s drugim političkim subjektima o nastupu na izborima.

– U toku su pregovori između više stranaka, a trenutno su oni fokusirani na kanton Sarajevo. Kao što znate, od 10 sarajevskih općina u devet su načelnici iz SDA i mislim da je stvarno vrijeme da se udruženim nastupom naprave neke promjene, kako bismo pokazali da je moguće drukčije i na drugi način voditi naše sredine. Nakon što se postigne konačni dogovor u KS, razgovarat ćemo i o drugim sredinama – kaže Forto.

Među gradovima u kojima Naša stranka želi ući u lokalnu vlast je i Tuzla, gdje se odlučiti o tome hoće li Naša stranka imati kandidata za gradonačelnika.

– Nemam nikakve sumnje da će Naša stranka ući u Gradsko vijeće Tuzla. Što se tiče nastupa za gradonačelnika, vrlo je bitno da sve stranke pokažu viziju i da se napravi sinergija da svi zajedno doprinesemo promjenama u društvu. Kakav će konačni rezultat biti tih razgovora još nisam siguran.

Mislim da je još rano govoriti o tome hoćemo li imati kandidata za gradonačelnika, ali vrlo brzo ćemo morati izaći u javnost s nekom vizijom i dogovorom – zaključio je Forto. (tl – Foto: Miro Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here