Firma “Infonet” novi sponzor tuzlanskih košarkaša (Foto)

Na utakmici košarkaša OKK Slobode i trebinjskog Leotara, koja je u toku, primjetno je da se među reklamama nalazi i jedna nova.

Riječ je o kompaniji “Infonet” iz Tuzle, koja se našla među brojnim sponzorima košarkaškog kluba.

Podsjećanja radi, riječ je o onoj kompaniji koja je, bez tendera ili s tenderom na kojem su bili jedini ponuđač, odabrana da za 50.000 KM napravi portal “Centralnom grijanju”.

Ovaj poslovni transfer ovih dana je bio tema brojnih špekulacija i rasprava na temu kako je moguće da se za ovako visok iznos uradi posao koji mnoge druge, slične firme, obave za, otprilike, deset puta manje novaca.

No, nije na nama da to ocjenjujemo i procjenjujemo. Neka se vidi da “Infonet”, koji od gradskih firmi masno naplaćuje svoje usluge,  i pomaže tuzlanski sport po principu “mi tebi – ti nama”. Istina, samo one klubove koji su u rukama Aida Berbića, direktora “Vodovoda i kanalizacije”, sive eminencije tuzlanske vlasti. (tl)

Podijeli

2 0 komentara

  1. Svakako da je u pitanju “čisto poslovni interes”: ljubav prema sportu, a posebno prema muškoj košarci. Inače, dotična informatička firma ima isto tako i vrlo solidne odnose i sa JKP “ViK”, sa kojim kolektivno dijeli istu sportsku ljubav. Jasno je da ljubav prema sportu nema granica i da se njome ne može racionalno komandovati, niti upravljati. Spontana je, a posebno je takva, ako se radi o indirektnom krčmljenju javnog novca. Ali, sve je po zakonu. Naravno da tako mora biti “pa da i cijeli svijet propadne”, što će nedavno vrlo nadahnuto izreći lokalni Dalaj-Lama iz bivšeg zdanja komande 2. korpusa ARBiH. Uostalom, zato smo tako daleko i dogurali.

  2. Što još treba tužilaštvo da hapsi osovinu zla Arnautovic-Bejbic na čelu sa Merkatorom.
    Dok je Ćiro Blažević vodio nogometni klub Sloboda u nestajanju ove dve firme su upumpale milion KM u džepove Cire. Sve legalno da nemre biti poštenije.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *