Finiš izgradnje “Partizana”: Majstori sutra završavaju fasadu (Foto)

Rekonstrukcija zgrade DTV “Partizana” u Kreki primiće se kraju. Od 12. maja, kada se ušlo u posjed, te posjete bivšeg premijera kS, Edina Forte, gradilištu, kada je zvanično označen početak radova, prošla su četiri i po mjeseca.

Firma “Rasimgradnja” iz Gradačca i glavni kooperant “Subašić gradnja” iz Tuzle, obavezali su se da će objekat završiti u roku od 150 dana i sve su prilike da će obaveza iz ugovora biti ispoštovana u cjelosti.

Danas smo u kratkom predahu zatekli grupu radnika, angažovanih od “Subašić gradnje”, koji rade fasadu objekta.

– Sutra će fasada biti gotova i onda preostaje da se okončaju završni, unutrašnji radovi – rekao je jedan od njih za portal TuzlaLIVE.ba.

Okolina objekta također pokazuje da je objekat pri kraju. Ostaje da se još okončaju radovi na uređenju okolice za što je Vlada KS, u vrijeme Forte, na inicijativu predsjednika UG “Kreka”, Deerviša Čička, osigurala i na račun Gradske uprave Tuzla uplatila oko 85.000 maraka.

U Udruženju građana “Kreka” ponudili su Gradskoj upravi Tuzla da se zajednički realizuje program vezan za svečano otvaranje zgrade “Partizana”. Odgovor se čeka… (Tekst i foto: Miro Petrović)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *