Finale Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Započeo je finalni dan na Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru.

Druga stanica u prvenstvu stigla je do svog vrhunca, velikog finala koje bi moglo odlučiti titule u obje konkurencije, a najveće šanse daju se aktuelnoj prvakinji, Australki Rhiannan Iffland, kao i Rumunu Constantinu Popoviciju.

Atmosfera u Mostaru je očekivano na visokom nivou, gledatelji su zauzeli svoja mjesta još i prije početka programa kako bi posmatrali veliko finale za koje su ih “zagrijali” momci iz Helem Nejse izvedbom pjesme “Lagana zadava”.

Veliki broj gledalaca je pristigao iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i van granica naše zemlje, kako bi uživali u gradu na Neretvi i sportskom spektaklu na prelijepom Starom mostu.

Ovo je osmo uzastopno gostovanje svjetske cliff diving elite u našoj zemlji, tako da je to postao skoro tradicionalan događaj, a Mostar stekao reputaciju „klasika“ prvenstva.

Koristi od ovakvih vrhunskih sportskih manifestacija su višestruke. Pored velikog broja gostiju, popunjenih smještajnih kapaciteta i više posla za ugostitelje i trgovce, ovakvi događaji značajno doprinose promociji domaćina kao turističke destinacije.

Vijesti, slike i snimke sa takmičenja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva redovno obilaze cijeli svijet i putem velikog broja medija dopiru do višemilionskog auditorija. Nije potrebno ni naglašavati koliko je to dobra reklama za Mostar, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Finalni dan na Red Bull Cliff Diving natjecanju u Mostaru.
Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *