FIBA odbila zahtjev KSBiH, ali Zmajevi neće putovati u Litvaniju

Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba –  kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan

0
413
stepen povreda miralem halilovic kapiten kosarkaska reprezentacija bih
Nema revanš susreta s Litvanijom (Foto: D. Zabuš)

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) sinoć je dostavila negativan odgovor na zahtjev Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine da se odgodi utakmica između reprezentacija Litvanije i BiH, zakazana za nedjelju (27. februar).

To ipak ne znači da će bh. nacionalni tim putovati u Vilnius na meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

– Cijeli dan smo procjenjivali situaciju i donijeli zaključak kako ovo nije trenutak kada naša reprezentacija treba putovati u rizično područje. To je stav Košarkaškog saveza BiH, stručnog štaba i igrača. Diplomatskim kanalima dobili smo informaciju o proglašenju vanrednog stanja u Litvaniji, dakle države koja graniči s Rusijom i Bjelorusijom, a koje su uključene u sukob u Ukrajini. Stoga nas niko ne može ubijediti da nismo donijeli ispravnu odluku. Zasad ne znamo kakve posljedice ćemo snositi od strane FIBA, ali u ovom trenutku nam je puno važnija sigurnost naših reprezentativaca i stručnog štaba –  kazao je generalni sekretar KSBiH Amer Čolan. (KS)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here