Njemačka velikim preokretom do tri boda

Njemačka je silovito ušla u meč i napadala na gol Portugalaca od prve minute, a u petoj je već zatresla mrežu na golu Rui Patricija

0
363

Njemačka je u dosad najboljoj utakmici Evropskog prvenstva danas u Minhenu nadigrala Portugal i savladala ga sa 2:4, i to nakon preokreta.

Nestvarnu partiju odigrao je igrač Atalante Robin Gosens, koji je danas doslovno uništio Portugalce po lijevoj strani, a prvenstveno njihovog desnog bočnog Nelsona Semeda.

Njemačka je silovito ušla u meč i napadala na gol Portugalaca od prve minute, a u petoj je već zatresla mrežu na golu Rui Patricija. Pogodio je Robin Gosens, ali gol je poništen zbog igranja rukom Mullera.

U jeku napada Njemačke uslijedio je šok za domaće navijače u Minhenu u 15. minuti. Ronaldo je izbio jednu loptu glavom nakon kornera iz svog peterca, a potom nestvarnim sprintom krenuo ka golu Elfa.

Loptu je do tamo prenio Bernardo Silva, potom je prebacio na drugu stranu do Dioga Jote, a Jota asistira Ronaldu koji lagano loptu šalje u mrežu za 1:0.

Nisu odstupili Nijemci nakon toga od svoje ofanzivne postavke, napadali su još jače, a to se isplatilo u 35. minuti.

Tada nakon ubačaja s desne strane na drugu stativu volej hvata Gosens, lopta ide prema Havertzu, ali je u svoju mrežu šalje Ruben Dias koji je bio odmah uz napadača Elfa i to je 1:1.

Novim autogolom u 39. minuti Njemačka dolazi do potpunog preokreta. Ovaj put snažan centaršut s desne strane u peterac šalje Joshua Kimmich, a Raphael Guerreiro nije mogao ništa nego da s metar zakuca loptu u svoju mrežu.

I u nastavku je Njemačka po desnoj strani odbrane Portugala nastavila dominirati protiv Santosove ekipe, a već u 51. minuti je bilo 1:3.

Opet je lopta došla do Gosensa, on šalje prizemnu loptu u peterac ka Havertzu, a njemu nije bilo teško da je pošalje u mrežu.

Već u 60. minuti na semaforu je stajalo 1:4, a ovaj put je Gosens bio u ulozi strijelca nakon nove asistencije Kimmicha. Potom je Low izveo Gosensaiz igre kako bi ga odmorio, ali i kako bi ovaj bek dobio velike ovacije domoaće publike u Minhenu.

Brzo je na 2:4 smanjio Portugal. Ronaldo u 67. minuti stiže jedan centaršut na drugoj stativi i vrača loptu pred gol, gdje je spreman dočekuje Jota i postiže pogodak za povratak Portugalaca u igru.

Mogli su u 78. minuti smanjiti i na 3:4 i uvesti meč u dramatičan finiš, ali silovit udarac rezerviste Renata Sanchesa završio je na stativi gola Neuera. (SCsport)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here