Fejzić: Godišnjica genocida bit će obilježena 11. jula u MC Srebrenica-Potočari

0
582

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari danas je održan sastanak rukovodstva Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine.

Na sastanku je donesen zaključak da će 25. godišnjica genocida biti obilježena 11. jula kako je ranije planirano.

– U proteklom periodu dok traje panedmija korona virusa nije se sastajao kompletan Organizacioni odbor, ali bilo je užih sastanaka i razgovora. Danas smo se sastali u proširenom sastavu s predsjednicima pododbora i sa predstavnicima udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, da vidimo šta nam je činiti – kazao je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine.

Dodao je da će obilježavanje 25. godišnjice genocida biti održano uvažavajući mjere koje budu na snazi u tom periodu.

– Mjere i ograničenja zbog situacije u kojoj se nalazimo su nas ograničile u pripremama, ali želimo informirati javnost da će 25. godišnjica genocida nad Bošnjacima biti obilježena naveo je Fejzić, saopćeno je iz Organizacionog odbora za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine. (Fena)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here