Fantastična Lana Pudar osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu (Video)

Današnje treće mjesto prva je medalj Lane Pudar i BiH u seniorskoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima.
lana pudar najbolja bh plivacica slavi 18 rodjendan
Lana Pudar se domogla i medalje u seniorskoj konkurenciji na svjetskim prvenstvima (Foto: Arhiva)

Lana Pudar upravo je završila nastup u finalu Svjetskog prvenstva u disciplini 200 metara leptir, osvojivši treće mjesto.

Jučer je u polufinalu postigla izvanredan uspjeh, zauzevši četvrto mjesto u prvoj kvalifikacijskoj utrci s vremenom 2:09.42.

Današnje treće mjesto prva je medalja Lane Pudar i BiH u seniorskoj konkurenciji na svjetskim plivačkim prvenstvima i njen najveći uspjeh u karijeri.

Lana Pudar je osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.

Rivalke Lani Pudar u današnjem finalu bile su Helena Bach, Rachel Klinker, Laura Stephens, Boglarka Kapas, Yonghui Ma, Dalma Sebestyen i Sujin Park.

POGLEDAJTE KAKO JE LANA PUDAR DOPLIVALA DO BRONZE

Pudar je u istoj ovoj disciplini osvojila titulu evropske seniorske prvakinje u Rimu 2022. godine, a sada je na Svjetskom prvenstvu dodala još jedan veliki rezultat. Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila je četvrto mjesto na 200 metara delfin, a kako je ponovo bila druga najmlađa učesnica finala, jasno je da njeno vrijeme tek dolazi uprkos već ostvarenim sjajnim rezultatima.

Svjketskop prvenstvo_Doha_Lana Pudar_Finiš trke na 200 m leptir

Definitivno je ovo najveći uspjeh u karijeri mlade plivačice čije vrijeme tek dolazi. O kakvom se svjetskom čudu radi, najbolje govori podatak da joj je ovo 19. medalja u tako kratkoj karijeri, ali i prva na svjetskim seniorskim prvenstvima. (tl, a)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *