Fahrudin Radončić: Na bazi otisaka prstiju među migrantima smo otkrili dvojicu terorista

2
453

Ministar sigurnosti Fahrudin Radončić izjavio je kako su na bazi otisaka prstiju među migrantima otkrili dvojicu terorista.

Fahrudin Radončić je na konferenciji za medije jučer kazao da je od ambasadora Pakistana, zemlje iz koje u BiH dolazi veliki broj migranata, tražio da se uzimaju otisci pristiju koje bi pakistanske vlasti zatim provjeravale.

-Pakistanskog ambasadora smo molili kao i druge da kada neko uđe u migrantski centar, naša Služba za poslove sa strancima uzme njegov otisak prista. Pakistanski ambasador nije htio prihvatiti da se na bazi tih podataka i fotgrafije, nama vrati identitet ljudi, a mogu da kažem smo otkrili dvojicu terorista na bazi otisaka prstiju. Otisci te dvojice migranata nađeni su na oružju i sanducima oružja u jednoj trećoj zemlji. Naša obavještajna služba je uradila odličan posao – rekao je Radončić.

Ambasador Islamske Republike Pakistan Muhammad Khalid Rao je, kako je saopćeno iz kabineta Šefika Džaferovića, informisao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da je Ambasada Pakistana spremna za punu saradnju sa institucijama BiH u borbi protiv ilegalnih migracija i da to nije bilo, niti će biti dovedeno u pitanje.

2 Komentari

  1. Ministar Radoncic je mirnodopski politicki heroj i Bog mu dao svako dobro. To covjekoliko smrdljivo animalisticko smece koje neprijatelji Bosanske multietnicnosti i ljepote njezina univerzuma zovu migrantima unistiiti ce zauvijek posljednje obrise nacionalnog estetskog krajolika BiH.

    • Radončić je poznati parader, puno priča, a malo šta uradi do kraja. Koristi svoju medijsku nadmoć da se prikaže junakom, ali i da se zaštiti od krikvičnih gonjenja za niz kriminalnih djela…Sve će doći na svoje, vratiće se s keksom u Gusinje kad-tad

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here