Facebook u novom testu omogućava korisnicima da imaju do pet profila

Društvena mreža Facebook će omogućiti pojedinim korisnicima da imaju do pet profila, a to je dio testa koji kompanija Meta namjerava provesti s ciljem uvođenja novih načina ohrabrivanja korisnika da ostanu na platformi u vrijeme kada rivali postaju sve konkurentniji.

U sklopu testa će neki korisnici Facebooka imati mogućnost kreiranja do pet dodatnih profila koji će biti povezani s originalnim profilom. Ideja je da se dodatni profili koriste za različite svrhe, jedan za prijatelje, drugi za saradnike, a ostali za interakciju s grupama i influenserima. Korisnici će i dalje imati jedan glavni nalog, ali će moći mijenjati profile u svega nekoliko klikova.

Profili će biti obuhvaćeni pravilima Facebooka, a kršenje pravila na jednom profilu imat će utjecaja na kompletan nalog, poručio je glasnogovornik Leonard Lam.

“Kako bismo pomogli ljudima da unaprijede svoje iskustvo na osnovu interesa i odnosa, testiramo novi način da imaju nekoliko profila povezanih s jednim nalogom na Facebooku. Svako ko koristi Facebook morat će nastaviti poštovati pravila”, dodao je on.

Korisnici koji kreiraju dodatne profile neće morati koristiti pravi identitet za ime koje se prikazuje sve dok alternativno ne krši pravila te ne sadrži brojeve ili specijalne karaktere.

(Klix)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *