Facebook revolucija: Šerpama i kašikama protiv kriminalne vlasti

3
337

Putem društvenih mreža širi se poruka bunta, kojom se građani pozivaju da na nesvakidašnji način iskažu nezadovoljstvo radom svih nivoa vlasti, kriznih štabova, tužilaštava, nezadovoljstvo rasućim kriminalom, milionskim trošenjima narodnog novca i drugim devijacijama, koje je naše društvo urušilo do nivoa kada tolerancije više ne može biti.

Foto: Ilustracija

Poruka koju na Facebooku građani masovno dijele i podržavaju glasi:

“Imate li šta da jedete? Jesu li vam šerpe prazne? Od večeras tačno u 20.00 sati, svaku noć u isto vrijeme poručite sa svojih prozora stvaranjem buke (šerpa i kašika) šta mislite o radu svih nivoa vlasti, kriznih štabova, odnosu prema svojim građanima, radu tužilaštava u procesuiranju milionskih nestanaka budžetskih sredstava koje smo mi napunili! Ako ste zadovoljni, plješčite. Glas naroda u BiH se mora čuti!
Kopirajte ovaj tekst i dijelite na svom zidu”, navodi se u poruci koja je širi spontano.

Ali, bez obzira na to ko je autor poruke, slične onima koje su se širile u Beogradu tokom maja prošle godine, jasno je da narod podržava poziv na otpor kriminalnim, oholim i ljudima koji su državu pretvorili u vlastito “imanje”. Glas naroda je važan, makar to bilo i šerpama, loncima i kašikama, što se u krajnjem može pretvoriti u bunt jači od onog iz 2014. godine. Pitanje je, međutim, koliko će imati odjeka u bh. društvu.

Dara je prevršila mjeru, granica tolerancije je pređena, gladnih je sve više, kao i onih bez posla, a kap koja je prelila čašu bez sumnje je afera “srebrena malina”.

Hoće li poziv na “šerpa revoiluciju” imato efekta, vidjet će se. Već večeras u 20 sati, kada bi gradove trebala “probuditi” – buka praznih šerpi, lonaca i kašika! Kako stoji u objavi, glas naroda u BiH se mora čuti! (tl)

Download PDF

3 Komentari

  1. Ne zaboravite ponijeti ZLATNE KASIKE, ŠERPU I PRESKOCENU VECERU.
    Foola Živkovićima, a bolje nismo zaslužili

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here