Evald Krnić i Igor Kazić pobjednici 456. skokova sa Starog mosta

0
161
skokovi stari most mostar pobjednici evald krnic i igor kazic
Pobjednici ovogodišnjih skokova sa Starog mosta Evald Krnić i Igor Kazić

Evald Krnić iz Crne Gore i Mostarac Igor Kazić pobjednici su 456. tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, u Bosni i Hercegovini.

Igor je osvojio titulu u konkurenciji skokova na noge, a Evald skokova na glavu.

U skokovima na glavu drugo mjesto je osvojio Dino Bajrić, a treće Dragan Milnović koji je branio prošlogodišnju titulu prvaka.

U kategoriji skokova na noge drugo mjesto je izborio Adis Halilović, a treće Emel Tiro koji branio titulu prvaka.

Najmlađi skakač ovogodišnjih tradicionalnih skokova je Nidal Salčin koji je rođen 2006. godine.

Ove godine na mostarskim skokovima nastupio je 31 skakač – 17 u kategoriji skokova na glavu i 14 u kategoriji skokova na noge. Skakače je ocjenjivao peteročlani međunarodni žiri u sastavu Alica Jakirović (predsjednik), Samir Zukanović – Lilo, Haris Škoro, Haris Šiširak i Branko Bogičević.

Dodjela nagrada najboljim skakačima predviđena je u 20:30 sati na platou ispod Starog mosta gdje će biti upriličen i after party.

Kompletna manifestacija trajala je dva dana, a započela je jučerašnjim defileom mladih skakača, koji su se jučer u popodnevnim satima takmičili na novoj skakaonici Duradžik.

Održana je jučer i tradicionalna utrka na šlaufima (Šlaufijada), a manifestacija će zvanično biti okončana večerašnjim svečanim programom na kojem će se pobjednicima uručiti priznanja, uz bakljadu na Starom mostu. (Faktor)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here