Eurosong ni počeo, a već se dogodio skandal: Makedonki prijeti izbacivanje (Video)

Javni servis Sjeverne Makedonije osudio je potez svoje predstavnice na Eurosongu, nakon što je pjevačica Andrea Koevska (22) jučer na svečanoj ceremoniji otvorenja bacila zastavu svoje države.

Incident se dogodio nakon što je pjevačica na molbu fotografa odlučila pozirati bez zastavice koju je nosila u ruci. U tom trenutku niko od članova njene delegacije nije bio u blizini, a Koevska je zastavu bacila na pod, što je uzrujalo ljude na MRT-u, koji su se o ovom postupku oglasili priopćenjem.

“MRT oštro osuđuje bacanje zastave naše zemlje prikazano tokom ceremonije otvaranja Eurovizije. Podsjećamo da se u Sjevernoj Makedoniji bacanje zastave na pod smatra znakom nepoštovanja i da je kažnjivo zakonom. Javni servis ni na koji način ne stoji iza ovog skandaloznog ponašanja naše eurovizijske predstavnice, koja je tim gestom pokazala nepoštovanje nacionalnog simbola. MRT očekuje da se Andrea izvini građanima zbog takvog ponašanja, a razmatramo i mogućnost njenog povlačenja s Eurovizije”, stoji u priopćenju MRT-a.

Postavlja se pitanje hoće li Sjeverna Makedonija povući svoju predstavnicu, samo nekoliko dana prije drugog polufinala Eurosonga kada bi Andrea trebala prvi put otpjevati pjesmu ‘Circles’.

O cijeloj situaciji oglasila se i sama Andrea koja kaže kako nije imala namjeru da to uradi, pišu 24sata.

“Nisam imala namjeru da ikoga uvrijedim i ako sam to učinila, izvinjavam se. Nosim zastavu sa sobom gdje god idem i nadam se da ćemo stvarno moći preći preko ovoga. Zastavu nisam bacila iz mržnje ili nepoštovanja, nego na molbu fotografa i žao mi je što je to pogrešno protumačeno. Sjevernu Makedoniju želim predstaviti u najboljem svjetlu i nadam se da svi zajedno možemo da nastavimo ovu eurovizijsku priču”, poručila je Andrea Koevska.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *